Woodstories

Arrangementer er afholdt. Hold øje med hjemmesiden for Woodstories'24 bliver annonceret.

WOODstories'23
støttes af nationalparken

Fortællergruppen Nordkystfortællerne har nu programmet klar for  fortællefestivalen WOODstories'23.
Den holdes i weekenden 2. og 3. september på Mølleloftet på Esrum Møllegård, der er en del af den historiske turistattraktion:srum Kloster & Møllegård, Klostergade 11B, esrum, 3230 Græsted.
Programmet byder på i alt 13 fortællere fra de tre fortællergrupper Nordkystfortællerne, Rolling Stories og Fortællequarteten, spillemandsmusik med Festival Trioen samt koncert med Søborg Barokkor.

Det er syvende gang, at Nordkystfortællerne holder festivalen. De øvrige år har den været holdt på traktørstedet Fændrikshus i Gribskov, Naturrum Tisvildeleje samt Holbogruppens Spejdercenter og Høbjerghytten, Ved Skoven i Helsinge.
Årets festival kan igen holdes over to dage. På grund af en anstrengt økonomi måtte festivalen i 2022 skæres ned til én dag. Økonomien er fortsat anstrengt. Derfor opkræves denne gang en beskeden entré (60 kroner pr. dag - eller 100 kroner, hvis man køber billet til begge dage samtidig). Børn har fortsat gratis adgang. Billetsalget sker via Nationalpark Kongernes Nordsjællands bookingportal (se fanebladet kalender).
Planlægningen af årets festival kom godt fra start, fordi Nordkystfortællerne har fået økonomisk støtte fra Nationalparkpuljen under Nationalpark Kongernes Nordsjælland, som fortællergruppen har indgået partnerskabsaftale med.
Aftalen betyder blandt andet, at Nordkystfortællerne nu deltager aktivt i udviklingen af nationalparkområdet og medvirker til formidlingen af både naturen og kulturarven, som kendetegner nationalparken. Festivalen, der har til formål at stimulere børn og voksnes interesse for storytelling eller mundtlig og levende historiefortælling, samt deres lyst til engagement og fordybelse i en ellers digitaliseret hverdag, kan ses som en del af kulturarven.